• Slovenština Slovenština
  • Zavolajte nám, poradíme vám +421 233 058 699 8:00 - 15:00

    Jesenné dekorácie do bytu. Ako na to?

    Rady a tipy

    Premýšľate, ako navodiť jesennú atmosféru? Stačí pár krokov a vaša domácnosť sa premení na prehliadku tých najkrajších farieb. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako na to.

    Jesenné dekorácie do bytu. Ako na to?

    Všetko sa mení. Farby, počasie, svetlo, … Hoci je ešte krásne teplé počasie, zmena je nevyhnuteľná a čoskoro si začneme všímať, že stromy strácajú zelený kabátik a obliekajú si teplé oranžové tóny. A to je na jeseni absolútne dokonalé. Premení prírodu v paletu veselých červenkastých odtieňov, na ktoré je krásne pozrieť. 

    Nebojte sa zmeny ani vy. Vymeňte aktuálne doplnky a textílie a pustite do svojho bytu jesennú náladu. Uvidíte, že sa vám v nej bude skvele relaxovať, žiť, tvoriť, spať. 

    Čo sme si pre vás pripravili? 

    Tento rok sa nám jesenná kolekcia naozaj podarila. Ako ste už z minulosti zvyknutí, samozrejme máme vyladené sezónne obliečky a obliečky na vankúše v jesenných farbách a motívoch. Tento rok sme ponuku jemne rozšírili, pretože sme chceli, nech sa do jesenných farieb zababušíte v každej situácii, nielen v posteli. Ponuku sme preto obohatili ešte o mäkučké deky a baránkové mikiny. 

    To teda znamená, že tento rok môžete vyberať v týchto kategóriach 

    Ako vyzerá jesenná paleta farieb 

    Ako vlastne vyzerá jesenná paleta farieb? Snažte sa čo najviac priblížiť prírode, ale zároveň sa nebojte si všetko prispôsobiť. Nenúťte sa do farieb, ktoré nemáte radi. To sa môže týkať hnedej v studenom odtieni. Hoci táto farba evokuje zemitosť, stabilitu a k jeseni neodmysliteľne patrí, nemusíte sa v interiéri páčiť každému. Tešia vás viac teplé žlté, oranžové a červené odtiene? V tom prípade pri nich zostaňte.  

    Trendy sa nemajú slepo nasledovať, sú tu od toho, aby nás inšpirovali a dali nám určitú predstavu. Nakoniec je ale na nás, ako sa s nimi pohráme a čo jedinečné vytvoríme. Prezrite si našu novú kategóriu Jeseň, naplnili sme ju tými najkrajšími produktmi na jesenné obdobie. Nevynechali sme ani sekundárne farby, s ktorými sa jednoducho pracuje, napr. Béžovú, tmavozelenú, mandľovú, čiernu, cappuccino, …   

    Nie ste si istí, ako kombinovať a čo sú to sekundárne alebo dokonca terciárne farby? Tejto téme sme sa venovali v článku Psychológia farieb: Ako na nás pôsobia a ako ich vyberať. Ďalší skvelý článok je Kombinácia farieb a vzorov v domácnosti. Na čo si dať pozor?.  

    S pravou jesennou atmosférou pomôžu tieto farby 

    • červená 
    • oranžová 
    • horčicová 
    • fialová 
    • terakotová 
    • hnedá 
    • tmavomodrá 
    • tmavozelená 

    Ako vybrať materiály a textúry 

    Materiály vhodné na jeseň? Samozrejme, že tie hladké, mäkké a teplé. O tom jeseň je. Cítiť sa dobre a udržovať príjemné teplo. Presne tieto situácie si žiadajú bavlnu renforcé, mikroplyš, mušelín, kožušinu a flanel.  

    Pohrať sa môžete aj s rôznymi kovmi, ale skôr sa budú hodiť teplé odtiene ako je zlato alebo bronz. Dokopy s červenou alebo oranžovou vytvoria absolútne perfektný jesenný “vibe”.  

    Nejde len o farby, ale aj o vzory. Lístie, tekvice, vtáčikovia - to všetko u nás nájdete. Vzory sú perfektný spôsob, ako prepašovať do interiéru požadovanú atmosféru. Pre niekoho sú zábavnejšou formou, ako sa pohrať s farbami, ako použiť jednofarebný textil.  

    Ubýva svetla… 

    Svetla je čím ďalej menej, preto sa vo veľkom prechádza na sviečky, svetielka a iné svetelné zdroje. Je to pomyselná čerešnička na torte a mnoho z nás sa nemôže dočkať obdobia, kedy si tieto drobnosti začnete opäť užívať.  

    Kombinácia sviečok a domácich zvierať/malých detí bývajú každoročný strašiak. Vhodnejším variantom tak môžu byť sviečky na baterky. Aj tie najlacnejšie dokáže imitovať oheň a je možné ich umiestniť kdekoľvek bez toho, aby hrozilo akékoľvek nebezpečenstvo. Na poličku, stôl, pri televíziu, na okno pod záclonu, … Jediné, čo je potrebné strážiť, je výmena bateriek, inak sa o nič starať nemusíte. V ostatných prípadoch si sviečku zapáľte, len ju nezabudnite kontrolovať a pred spaním sfúknuť.  

    Dajte si pozor, aby svetlo nebolo príliš modré alebo biele, ideálna je žltá až oranžová farba, pod 4000 kelvinov. Navodíte tak požadované pohodlie a relax bez toho, aby ste si narúšali spánkový režim. Veríme, že by vás na tému svetlo a tma mohol zaujímať tento článok. 

    Jesenné dekorácie pre každú miestnosť 

    Farebnou premenou nemusí prejsť iba spálňa alebo obývačka. Vrhnite sa aj na kuchyňu, kúpelňu a predsieň. V jesenných tónoch nájdete všetky produkty - od utierok po uteráky. Nebojte sa zmeniť farby v celom byte.  

     

    Chcete jeden naozaj výrazný prvok? Siahnite po červenom závese a dodajte miestnosti ultimátnu jesennú atmosféru. Ale záleží aj na detailoch, takže svoju pozornosť venujte aj miskám na kľúče, vázam, hodinám, táckam, …  

    Máte v byte ešte kvetiny z jari ako sú tulipány alebo narcisy? Aj tie vymeňte. Vhodnejšie sú chryzantémy a fialky. Nechcete kupovať každý týždeň čerstvé kvety? Dajte šancu tým umelým. Dnes už ich skoro nerozpoznáte od tých pravých. Stačí si vybrať kvalitné kúsky a dať ich do krásnej oranžovej alebo hnedej vázy. Predávajú sa hotové kytice alebo si môžete vytvoriť vlastné a prispôsobiť ich farbám v domácnosti.  

    Tu to vonia! 

    A ako by sme mohli zabudnúť na jesennú aromaterapiu? Na jeseň sa hodia korenisté oleje, napr. škorica, rozmarín, klinček alebo ihličnany ako sú jedle, smrek a borovice. Kedy inokedy si užiť ťažšie vonné zložky ako v tomto období, kedy sa zababušíte do deky, popíjate čaj a čítate obľúbenú knižku? 

    Prajeme vám krásny začiatok jesene. 

    Prezrite si celú kategóriu JESEŇ 

     

    Naposledy pridané

    Čo si vziať so sebou k vode?

    | 8 minúta čítanie
    Idete k vode alebo plánujete dovolenku pri mori na pláži? Vymysleli sme pre vás mnoho zaujímavých tipov, čo si vziať k vode, aby vám nič…

    Ako v lete ochladiť domácnosť

    | 6 minúta čítanie
    Vysoké letné teploty sú príjemné akurát tak pri vode s vychladeným drinkom. V pohodlí domova veľmi pohodu nevytvárajú, a naopak patria medzi tie…
    Hore